بطلان سند می تواند به یکی از دلایل زیر باشد:
اکیداً توصیه می کنم به مواردی که در این بخش ذکر می کنم دقت کنید. تجربه من در آسا وکیل نشان داده است که، عدم رعایت این نکات مشکلات زیادی را برای افراد در دعاوی ملکی ایجاد کرده است.
اگر دو سند مالکیت کلاً یا جزئاً از حیث حقوق ارتفاعی یا حدود ملک با یکدیگر تعارض داشته و این تعارض با نظر و رأی هیأت نظارت احراز گردد، سند مالکیتی که ثبتش دیرتر انجام شده باشد سند مالکیت معارض خوانده می شود.
بنابراین طبق قانون، سندی که زودتر به ثبت رسیده، تا هنگامی که از طریق حکم دادگاه باطل نشده باشد، معتبر تلقی شده و سندی که بعد از آن به ثبت می رسد، سند ثبت مؤخر خوانده می شود و تا هنگامی که دادگاه حکم به صحت آن نداده باشد، نامعتبر تلقی می گردد.
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردم، سند مالکیت معارض نیز یکی از انواع سند رسمی است و ابطال آن بر عهده ادارات ثبت است.
ادارات ثبت موظفند به محض اطلاع یافتن از صدور این گونه اسناد، فوراً به موضوع آن رسیدگی کنند. صاحبان این گونه اسناد نیز پس از اطلاع یافتن از موضوع تعارض، بایستی جهت تعیین و تکلیف شدن به اداره ثبتی که ملک در آن حوزه واقع شده است، مراجعه نمایند.
اما بپردازم به شرایط طرح دعاوی ابطال سند که عبارتند از:
در مواقعی که دعاوی ابطال سند به علت عدم رعایت مقرّرات باشد که می تواند به طور سهوی یا عمدی ایجاد شده باشد، با طرح نمودن در دادگاه می توان درخواست ابطال سند را نمود.
با توجه به این که نحوه درخواست ابطال سند، نیاز به تسلط و تخصص به قوانین موضوعه و مقرّرات جاریه و بخشنامه های ثبتی و آیین نامه ها دارد.
ضمن آن که داشتن آگاهی کامل نسبت به رویه های دادگاه های بدوی، رویه های ادارات ثبت و تجدید نظر از مهم ترین موضوعات در زمینه ابطال سند است، با سپردن این دسته از امور خود به یک وکیل متخصص امور ملکی در تهران ، هم در وقت و هزینه خود صرفه جویی کرده اید و هم پرونده شما به بهترین صورت رسیدگی می شود و این یکی از بهترین گزینه هایی است که هنگام ابطال سند می توانید از آن استفاده کنید. وکلای ملکی کارکشته آسا وکیل هم در کنار شما هستند.
خب اگر تا اینجای کار خسته نشدید من مراحل اخذ پایان کار را براساس جدیدترین قوانین مربوطه برای شما تشریح کنم.
دوست گرامی از شما خواهش می کنم به تک تک نکاتی که ذکر می کنم دقت کنید تا حتی از مشاوره با بهترین وکیل ملکی در تهران (آسا وکیل) هم به بی نیاز شوید.
ابتدا مالک باید مدارک مربوطه را آماده نماید. این مدارک عبارتند از:
مراحل اخذ پایان کار بر اساس قوانین سال 98 عبارتند از:
قلع و قمع بنای غیر مجاز در تهران یکی دیگر از رایج ترین دعاوی ملکی است. در صورتی که متصرف، بدون قرارداد یا مجوز، اقداماتی مثل کاشتن درخت یا ساخت بنا داشته باشد، ذی نفع می تواند دادخواستی مبنی بر قلع و قمع بنای غیر مجاز را به دادگاه تقدیم نماید.
آیا هنوز هم تصور می کنید که به بهترین وکیل ملکی در تهران احتیاج دارید؟!!! پس با من در آسا وکیل همراه باشید.
نکات مهم در دعاوی قلع و قمع بنای غیر مجاز عبارتند از:
راستی خلع ید چیست؟ عنوان دعوایی می باشد که مالک مال غیر منقول مثل زمین، مغازه، خانه بر علیه متصرف غیر قانونی اقامه کرده و از محکمه می خواهد که به این کار پایان داده و ملکش را از تصرف خارج کرده و به او تحویل دهد.
نحوه طرح این دعوی نیز به این صورت است که مالک با سند مالکیت خود به محکمه مراجعه نموده و با تنظیم کردن دادخواست و طرح کردن دعوی خلع ید، حق خویش را مطالبه می نماید.
تصرف عدوانی به چه معناست؟ هر مالی اعم از منقول و یا غیر منقول که در اختیار و تصرف شخصی قرار دارد، بیانگر آن است که آن مال به او تعلق دارد و مدعی بایستی برای تصرف و بدست آوردن آن به طرح اقامه دعوی بپردازد تا مراجع قضایی به نفع او حکم داده و وی را مالک حقیقی مال بشناسد.
بنابراین هیچ شخصی نمی تواند مالی را که برای دیگری است با ستم و عدوان و با قدرت شخصی تصرف نماید مگر در حالتی که این کار را به صورت قانونی انجام دهد. در غیر این حالت غاصب محسوب شده و تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد.
برای مطالعه نسخه کامل این مقاله می توانید به سایت آسا وکیل مراجعه کنید و یا روی عبارت قوی ترین وکیل ملکی در تهران + [راه حل های قطعی و کاربردی] - آسا وکیل کلیک کنید.
منبع: آسا وکیل – تیم برگزیده حقوقی در تهران